Voda počas jedla? Určite áno!

Určite ste si všimli, že neustále koluje mýtus o tom, že nemáte piť vodu počas jedenia, lebo to nie je dobré pre vaše trávenie.
Pokojne si to nevšímajte.
Mýtus vznikol na základe domnienky, že voda rozriedi žalúdočné šťavy, ktoré sa tak nebudú v dostatočnej miere podieľať na rozkladaní potravy v žalúdku.

Ďalší mýtus je o tom, že pitie počas jedenia spomalí vyprázdnenie žalúdka a spôsobí nafukovanie. Nič z toho však nie je pravda.

Pravdou je, že chvíľu po jedení a pití je žalúdočná šťava menej kyslá, ale následne vždy dôjde k dostatočnej tvorbe potrebného množstva kyseliny, takže netreba mať obavy. Inými slovami, ak telo potrebuje viac kyseliny, vie si ju vytvoriť.

(úryvok z knihy Zdravie bez liekov - Ladislav Kužela a Zuzana Čižmáriková)

Ale čo ak zapíjame vodou višne alebo slivky?
 

V mnohých prípadoch spôsobuje zapíjanie čerstvého ovocia vodou kŕče, žalúdočné ťažkosti, problémy s trávením, alebo nevoľnosť. Môže to byť spôsobené rôznymi faktormi.

Avšak pri konzumácii lyofilizovaného ovocia sa priam vyžaduje zapíjanie vodou.

Máme stovky referencií od našich klientov, že lyofilizované ovocie zapíjané vodou im nespôsobuje ťažkosti, ktoré pociťovali pri čerstvom ovocí. Dokonca ľudia, ktorí sú citliví na konkrétny druh ovocia, mali pri konzumácii rovnakého druhu lyofilizovaného ovocia úplne iný, až neočakávane pozitívny priebeh trávenia.

Ak máte radi hrušky, slivky, marhule, višne a spôsobujú vám ťažkosti pri trávení, vyskúšajte ich lyofilizované.