Recepty
Naše "DOLKY"
Naše "DOLKY"
Suroviny na cesto:
- 1PL ražný kvások / alebo 1/2 balenia kvasníc
- 6dcl mlieka
- 2 PL trstinový cukor práškový
- 2 vajcia
- 1PL oleja
- 250gr. hladká múka
- 150gr. polohrubá múka
- 3 PL kyslá smotana
- soľ
Suroviny na plnku:
- kyslá smotana
- kakao
- trstinový cukor práškový
- džem podľa chuti
Na ozdobenie lyofilizované maliny
RADA
1. Všetky suroviny si vyberieme z chladničky skôr, aby sa zohriali na izbovú teplotu
Postup na prípravu cesta:
1. Mlieko si mierne ohrejeme, rozmiešame s kváskom / alebo kvasnicami , pridáme cukor, múku, smotanu, olej, vajcia a štipku soli.
2. Hotové cesto necháme oddychovať 3 hodiny na linke/ pri kvasniciach necháme cesto oddychovať cca 1/2 hodiny.
3. Nabublinkované cesto začneme lievať na panvicu a opekať z oboch strán. Potrieme lekvárom, spojíme a posypeme trstinovým práškovým cukrom. Keďže nám zostala ešte kyslá smotana, ktorú sme dávali do cesta, zmiešame ju s kakaom a trstinovým práškovým cukrom a na každý lievanec dáme malú kôpku kakaovej smotany a ozdobíme lyofilizovanými malinami :)
Dobrú chuť!
Pozri maliny tu: